Снимка: БГНЕС

Денят започна с минимални температури в страната от 13 до 17 градуса, по Черноморието до 17-18. Сутринта на изток ще превалява, докато на запад ще бъде слънчево. Преди обед от запад на изток ще се заоблачава. В южната половина от страната ще превалява с по-интензивни валежи в Странджа и на юг от Бургас, с количества до 15 л/м2.

В Източните Родопи ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югозапад със скорост до 30/ км/ч. Максималните температури ще са от 22 до 29 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините Рила, Пирин и Родопите следобед ще има значителна облачност. Ще има превалявания и прегърмявания в Родопите. А в Рила над 2500 м ще превали и мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 35 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 4 градуса, а на 1500 м - до 14.

В петък следобед отново ще превалява в западните райони, а в събота в южните части от страната. В неделя денят ще започне с разкъсана облачност, а следобед облачността ще се увеличава, без валежи. В понеделник ще има повече слънце.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase