Снимка: БГНЕС

Днес минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. Късно следобед и през нощта ще превалява в западните райони. Вятърът - преди обед слаб от юг. Следобед ще промени посоката - от северозапад, с пренос на по-хладен въздух, скорости до 20 км/час. Максималните температури ще са от 29 до 34 градуса, а в североизточните и югозападните райони до 34-36, по Черноморието от 26 до 28 градуса.

Там преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачи, без валежи. Вятърът ще бъде от изток - югоизток, умерен. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 27 градуса . Морската вода е с температура от 24-25 градуса по северното крайбрежие, до 25-26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще е слабо, а височина на вълните до 1,2 метра, по южното крайбрежие ще е по-силно. Височина на вълните ще е до 2 метра.

Над планините ще има разкъсани облаци, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде до умерен от изток, с пулсове до 35 км/час. Максимални температури над 2500 метра височина - около 11 до 13 градуса, а на 1500 метра - от 20 до 21, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

По-съществени валежи се очакват в края на седмицата. Днес през нощта ще превали в северозападните райони. В петък ще бъде ветровито, с превалявания в западните и в централните райони с по-интензивни валежи в северозападните части от страната. Очакват се гръмотевични бури в Западна и в Източна България. В събота ще вали и прегърмява в западните и източните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase