Денят започна с минимални температури от 14 до 22 градуса, като преди обед ще има разкъсана облачност над централните райони, докато на запад ще бъде слънчево. Следобед ще бъде предимно слънчево, с развитие на купести облаци над планините.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 25 до 34 градуса, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсани облаци. Вятърът ще бъде от североизток, слаб, със скорост до 20 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 22-23 градуса по северното крайбрежие до 24-25 градуса по южното.

Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие по-силно, с височина на вълните до 2 метра.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 10 градуса, а на 1500 м - до 18.  

Във вторник ще бъде много слънчево и горещо. В сряда температурите ще достигат 33-38 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase