Снимка: БГНЕС

Днес минималните температури ще бъдат от 13 до 17 градуса. През деня ще бъде слънчево и топло.

Следобед над планините ще се развиват купести облаци, без валежи. Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 километра в час, следобед - от югозапад, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Максималните температури ще варират от 26 до 32 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще има превалявания, с разкъсани облаци, главно над Северното черноморско крайбрежие. Максималната температура на въздуха ще достигне до 27 градуса.

Морската вода е с температура от 22 градуса по северното крайбрежие, до 23 градуса по южното.

Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, с височина на вълните до 1,5 метра, а по южното крайбрежие - умерено, с височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините ще бъде слънчево. Вятърът по високите части, ще бъде умерен, от северозапад, с пулсове до 40 километра в час.

Максималните температури над 2500 метра височина ще достигнат около 10-12 градуса, а на 1500 метра - от плюс 17, до плюс 19.

В събота ще има много слънце и летни температури. Следобедни превалявания ще има над планините в Западна България. В неделя следобед от запад бързо ще се заоблачава, следобед с валежи и гръмотевични бури в цялата страна.

В понеделник и във вторник се очакват превалявания в планините. От сряда обаче започва период с повече слънчеви часове и затопляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase