Дъждовното време остава и през днешния ден. Денят ще започне с минимални температури от 7 до 11 градуса, а по Черноморието - до 9. Над страната ще се установи облачно време. Преди обед ще превалява в югозападните райони, а следобед валежите ще обхващат централните и източни части, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над страната облачността ще бъде значителна, а в Централна България валежите временно ще спират. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 14 до 18 градуса, а по морето между 14-15.

Над планините облачността ще бъде значителна, следобед с по-съществени валежи над Рила и Пирин, а на височина над 2200 м - валежите ще са от мокър сняг. В Родопите само ще прегърми. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде до умерен от югоизток със скорост до 25 км/ч.

В петък над страната ще премине средиземноморски циклон с валежи с летен характер, повече в южните райони. В събота и неделя повече ще вали в Източна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase