Снимка: БГНЕС

Станахме свидетели на топъл уикенд и температури над обичайните за месеца през първата половина на декември, но от днес вече студът навлиза в страната.

Още снощи се усети рязка промяна на времето с нахлуване на по-студен въздух и рязко понижаване на температурите.

"Новата седмица започва със студена заявка, валежи, още днес от северозапад ще имаме още по-ниски температури", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

А в нощта срещу вторник се очакват и валежи от сняг.

"Те ще обхванат първо Северозападна България, Централна и в североизточните райони. В началото ще се образува тънка снежна покривка. По-интензивни ще бъдат валежите в Предбалкана и по-високите части. Седмицата се очертава да бъде по-дъждовна и с по-ниски температури, особено в сряда. Тогава температурите ще са между 1 и градуса", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На някои места се очаква те да паднат до минус 5, минус 6 градуса.

"Още в четвъртък ще претърпим обрат и температурите ще започнат да се повишават. Още в началото на декември той даде заявка, че ще бъде доста динамичен. Не е нещо, което да е нетипично и да не сме го прогнозирали. По-високите температури се дължат на топлия въздух, който нахлува от Сахара. В източните и южните райони в края на седмицата ще има по-интензивни валежи", подчерта синоптикът.

Над Балканите също се очаква мъгливо време и ниски температури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase