Със снеговалежи започна последната седмица на ноември. Какво време ни очаква през идващите 7 дни?

"През новата седмица ще има интензивни валежи от дъжд и от сняг в северните райони на страната. За днес е обявен жълт код за значителни валежи от сняг в Северна България и югоизточните райони. В София около обед се очакват отново превалявания от сняг, но той бързо ще се топи", заяви синоптикът Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя предупреди, че мокрият сняг крие рискове за шофьорите, тъй като е въжможно да има заледявания по пътищата.

"Сутрините температурите ще бъдат отрицателни - от -2 и ще стигат до 10 градуса. Сбъдна се дългосрочната прогноза за ноември за хубави слънчеви дни и за застудяване в края на месеца", коментира Янкова.

Пред Bulgaria ON AIR тя поясни как се е стигнало до опустошителното свлачище в Италия, което отне живота на седем души, сред които и българка.

"Изключително катастрофална е ситуацията в Италия. Обявено е извънредно положение на остров Иския. Изсипали са се над 150 литра дъжд на квадратен метър и това образува различни свлачища. Най-малко седем са жертвите. Има хора в неизвестност, над 150 къщи са разрушени, няма вода и ток на островчето", каза синоптикът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар