—ъс снеговалежи започна последната седмица на ноември.  акво време ни очаква през идващите 7 дни?

"ѕрез новата седмица ще има интензивни валежи от дъжд и от сн€г в северните райони на страната. «а днес е об€вен жълт код за значителни валежи от сн€г в —еверна Ѕългари€ и югоизточните райони. ¬ —офи€ около обед се очакват отново превал€вани€ от сн€г, но той бързо ще се топи", за€ви синоптикът јлександрина янкова в студиото на "Ѕългари€ сутрин".

ќще по темата
“€ предупреди, че мокри€т сн€г крие рискове за шофьорите, тъй като е въжможно да има залед€вани€ по пътищата.

"—утрините температурите ще бъдат отрицателни - от -2 и ще стигат до 10 градуса. —бъдна се дългосрочната прогноза за ноември за хубави слънчеви дни и за застуд€ване в кра€ на месеца", коментира янкова.

ѕред Bulgaria ON AIR т€ по€сни как се е стигнало до опустошителното свлачище в »тали€, което отне живота на седем души, сред които и българка.

"»зключително катастрофална е ситуаци€та в »тали€. ќб€вено е извънредно положение на остров »ски€. »зсипали са се над 150 литра дъжд на квадратен метър и това образува различни свлачища. Ќай-малко седем са жертвите. »ма хора в неизвестност, над 150 къщи са разрушени, н€ма вода и ток на островчето", каза синоптикът.

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase