Дъжд и облачно време белязаха почивните дни в по-голяма част от страната. Ще остане ли времето такова и ще продължат ли да падат температурите?

"Предимно дъждовно ще бъде тази седмица. Температурите ще се движат около нормата. Сравнително високи са температурите за края на ноември. В края на седмицата очакваме леко застудяване. Днес се очертава да бъде дъждовен ден, особено в крайните южни и източни райони, за там е обявен жълт код, в югозападните - оранжев", информира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Ниски ще бъдат температурите в четвъртък, подчерта тя.

"Понижаването няма да бъде чак толкова осезаемо до сряда. В четвъртък температурите вече няма да надвишават 13-14 градуса. А в днес в югоизточните райони температурите ще достигат 20-21 градуса", каза Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че валежи от сняг, според дългосрочната прогноза, трябва да очакваме в края на ноември - началото на декември.

Сериозни количества сняг вече паднаха в град Бъфало - там се образува явлението снежна буря с ''езерен ефект''.

"При такива обилни снеговалежи има и сериозни материални щети, въпреки, че има и хора, които се забавляват. Бурята е била придружена и с активна гръмотевична дейност", коментира още Янкова.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase