Снимка: БГНЕС

Минималните температури в страната ще са от 1 до 6 градуса, а в района на Русе - до 7. Денят ще започне с разкъсани облаци в Добруджа и по Северното Черноморие, които бързо ще се увеличават. Следобед по Черноморието ни ще превали, а на запад ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от север със скорости до 40 км/ч, с тенденция през нощта срещу събота да отслабва.

По високите части на планините ще духат засилени ветрове от северозапад със скорости до 60 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 17 до 22 градуса, по Черноморието - 13,14. Показанията на термометрите над 2200 м. ще бъдат минус 6, минус 5 градуса. Над планините от Западна България ще бъде слънчево и ветровито, над Източна Стара планина ще има значителна облачност, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максимални температури на 2500 м височина ще са около минус 6, минус 5 градуса, а на 1500 м - до 5-6 градуса.

В събота и неделя ще бъде топло и слънчево. Температурите в крайните южни райони ще достигат 20-21 градуса. В неделя следобед ще започне увеличение на облачността от запад.

В понеделник заоблачаването ще продължи и следобед в Западна България ще завали дъжд. Във вторник ще превалява и в централните и в източните части от страната. Ще бъде динамично с временни разкъсвания на облачността над Западна България. В сряда ще бъде ветровито с променлива, но със значителна облачност и топло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase