Снимка: БГНЕС
fallback

От днес температурите тръгват нагоре и времето в цялата страна се затопля.

"В крайните южни райони и североизточните части на страната - Русе, Силистра, през почивните дни температурите ще достигнат 20-21 градуса. Предстои динамично време. Събота и неделя вятърът в планините ще бъде малко по-силен. Температурите ще се движат в рамките на 19-21 градуса", съобщи синоптикът Петър Янков.

Той подчерта, че с динамични прогнози времето може да се прогнозира максимум до 15 дни.

"В неделя в западните райони късно следобед и през нощта ще започне заоблачаване, което ще продължи в понеделник. Предстои една динамична седмица. Валежи ще има в понеделник вечерта в югозападните райони, а във вторник в южните части на страната. Още в средата на седмицата ще се усилват южните ветрове и предстои преминаване на серия циклони, които ще носят по-динамично време у нас с повишаване на температурите", каза Янков пред Bulgaria ON AIR.

Синоптикът добави, че около 30 и 31 март в населените места северно от планините - Велико Търново, Шумен и югозападните райони температурите ще достигат 24-25 градуса, със значителна облачност и превалявания.

"Следващата вълна между 3 и 5 април ще бъде с по-сериозно захлаждане. Температурите ще бъдат под 10 градуса. В периода 2-4 април в планините ще превали мокър сняг. Също така по някои високи полета валежите ще бъдат предимно от сняг. След 5 април започва едно по-стабилно време с постепенно повишаване на температурите", обясни Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback