Снимка: БГНЕС
fallback

Времето и на 15 октомври ще е дъждовно. В сила е оранжев код за опасно време за 16 области на страната. В други 11 – кодът е жълт. Ще има значителни валежи от дъжд, а сутринта на места в Западна България и по високите части на планините ще вали сняг.

Утрото ще е студено, като минималните температури ще са от 3 до 9 градуса. И днешният ден ще бъде дъждовен с по-обилни валежи в Южна и Източна България. През нощта над Западна България валежите ще спират. Ще духа слаб вятър от запад със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 6 до 11 градуса, по морето до – 15, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Облачно и дъждовно с интензивни валежи в Рила и Родопите ще е обстановката над планините. Над 1500 м ще превалява сняг и дори ще се образува тънка снежна покривка. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде свеж от югозапад със скорост до 40 км/ч.

В събота преди обед ще се задържи дъждовно над цялата страна. По високите полета ще превалява сняг. Следобед постепенно от запад на изток валежите ще спират. В неделя следобед ще има слънчеви часове над южните райони. По планините в западните части от страната са възможни слаби валежи.

В понеделник ще има повече слънце, а в Рила и Пирин отново ще превали. Постепенно ще се затопля. Във вторник от запад на изток ще премине облачна вълна, но валежи не се очакват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback