Седмицата започва със слънчево и топло време, като максималните температури днес ще са от 11 до 17 градуса. Преди обед ще има вятър, който ще намалява в следобедните часове, а с него и облачността.

Днес в почти цялата страна ще е в сила жълт код за силен вятър. Изключенията са областите София-град, Перник, Кюстендил и крайните южни райони. Въпреки вятъра времето остава топло с максимални температури от 11 до 17 градуса.

Краят на тези пролетни и даже летни температури се вижда. Във вторник ще духат топли югозападни ветрове с дневни температури от 15 до 20-22 градуса. Повече ще са облаците над Западна и над Северна България.

През нощта срещу сряда обаче започват валежи от дъжд, както и застудяване. Дъждът ще преминава в сняг. По-интензивни ще бъдат валежите в Дунавската равнина и над западните райони. В четвъртък ще превалява слаб сняг в Западна България. Облаците ще се разкъсват, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък след слънчево и студено утро от северозапад отново ще се заоблачи, с възможност да превали слаб сняг без количества и натрупвания.

В събота и в неделя постепенно отново ще се радваме на по-топло време, като от запад на изток ще преминават облачни вълни, но без валежи.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

болно време ....болни хора

2

Манчо от Манчестър

преди 2 години

Много страшно ще да е, в началото на февруари да има 3-4 типично зимни дни, от понеделник пак затопляне.

1

ел

преди 2 години

По данни на ЕСО прогнозите за електропотребление във върховите часове от 5 до 10 февруари са за над 6000 мегаватчаса. Дай Боже да няма срив в електропроизводството, защото толкова ни са възможностите.