Снимка: Pixabay
fallback

Валежи от сняг очакваме в навечерието на Бъдни вечер. Бъдете много внимателни, защото валежите над Дунавската равнина ще са придружени от силен вятър от северозапад. Бъдете нащрек и за паднали клони! Най-висока е вероятността за валежи от сняг над Западна и Северозападна България и Предбалкана.

Ветровито време и понижението на температурите ще продължи. Най-ниските температури в населените места ще бъдат от 1 до 6 градуса, по Черноморието 8-9.

Облачността ще бъде разкъсана и променлива и в североизточните райони и по високите западни полета ще превали дъжд и сняг. Следобед ще превалява и в Централна България. С умерен северозападен вятър ще се пренася по-студен въздух. Максималните температури са от 4 до 9 градуса, в източните части до 12-13, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда ще бъде ветровито с превалявания oт дъжд и сняг. В североизточните райони по високите западни полета и планините ще превалява пре целия ден сняг.

В четвъртък постепенно валежите ще спират и следобед облаците ще се разкъсват. В петък вятърът ще отслабне. В низините ще има повече слънчеви часове, а в планинските райони ще има превалявания от сняг.

В събота бързо ще се заоблачава и следобед в западните райони ще завали сняг. През нощта валежите ще обхващат и източните райони. В неделя от север на юг снеговалежите ще спират, най-късно в Югозападна България.
Над планините ще е предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

степан

преди 4 години

ТАТИ КАЗА ,ЧЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО ... АМА ДРУГ ПЪТ ДО 20 ЯНУАРИ НИ ДЪЖД НИ СНЯГ И НЕКА ДА Е ЛЯТО.

8

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

До Хан ТервелНеграмотник.на 7 се празнува но езическият юлиански календар, установен от римляните преди Христос.Вероятно много те умилява РПЦ.

7

Хан Тервел

преди 4 години

Ще завали друг път! На католическата и езическа Коледа винаги е кално и мокро. Рождество Христово за православните е на 7 Януари!

fallback