Снимка: БТА
fallback

През днешния ден от север се спуска по-хладен въздух, който ще понижи температурите в по-голямата част от континента и ще остане горещо време само във Франция. У нас също температурите ще бъдат с 4-5 градуса по-ниски от вчерашните. Само в западните и южни райони на страната ще достигат 30 градуса. В останалите райони ще се заоблачи и още преди обед на места в Северна България, а по-късно и в Централна и Източна България, ще има превалявания и прегърмявания, прогнозира метеорологът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

На места в централната част на страната има условия за по-интензивни валежи в следобедните часове и в нощта срещу събота. В централните части на Северна България, на Предбалкана и около Родопите, има условия за по-силни бури и дори градушки. В по-голямата част от страната температурите ще бъдат около и малко под 30 градуса.

Ще превали и по Черноморието, въпреки че денят там започва със слънчеви часове. Валежите се очаква да бъдат краткотрайни. По южното крайбрежие вълнението ще се усили заради студения фронт, който ще премине. Температурата на морската вода днес ще достигне 27-28 градуса.

У нас през почивните дни се очаква доста по-хладно време, с максимални температури от 23-24 до 29-30 градуса. От север-северозапад се очаква прохладен вятър. В събота и в неделя ще има разкъсана облачност, а по Черноморието - по-плътна облачност сутринта. Следобед над планините се очакват превалявания, съобщи Симеон Матев в "България сутрин".

В началото на юли идват отново горещините. Още в понеделник максималните температури ще достигат 35 градуса, а във вторник и сряда - до 38 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback