Снимка: Pixabay
fallback

Метеоролозите предупредиха, че към страната ни са се запътили големи студове, но палачинката пак се обърна!

Валежите и ниските температури се отлагат с още малко – идва циганско лято.

В първите три дни от новата седмица температурите ще се задържат около 14 до 18 градуса, като в четвъртък се очаква живакът да падне до 10.

Още в петък, обаче, над Балканите ще започне ново затопляне и то точно докато хората вече са започнали да прибират по-леките си дрехи.

Oще по темата

Очаква се в последните дни от седмицата времето на стария полуостров да се затопли значително – много слънчеви часове и значително повишаване на температурите. В края на седмицата и последните няколко дни на октомври циганското лято отново ще се завърне, а живакът в термометъра ще скочи до и над 20 градуса.

Дотогава, обаче, се очаква времето да се задържи предимно хладно. Няма да има силен вятър, който да създава неприятно усещане. Днес и утре ще бъде спокойно, след което от север в сряда и четвъртък ще се спусне доста студен въздух, който ще понижи температурата, предупреди синоптикът Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

Във вторник те ще бъдат между 9 и 16 градуса, а сряда ще започне със спокойно време и доста слънце, но постепенно ще се заоблачава от северозапад.

В четвъртък над цялата страна ще застудее, ще превали над планините, включително и сняг. Тогава температурите ще бъдат от 7 до 10-12 градуса, а на места вятърът ще достига 70-80 км/ч, предупреди Матев.

Това, обаче, не бива да притеснява никого! Златната есен ще се задържи още малко, преди трайно да облечем топлите дрехи и да заменим бирата с червено вино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Злобен

преди 5 години

ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ МНОГО НЕ КОМПЕТЕНТНО КОМЕНТИРАТЕ. ВСЕКИ ХУБАВ ДЕН СЛЕД 26 ОКТОМВРИ ДИМИТРОВ ДЕН Е *** ЛЯТО. ВСЕКИ ХУБАВ ДЕН СЛЕД 8 НОЕМВРИ АРАХАНГЕЛОВ ДЕН Е СИРОМАШКО ЛЯТО. НАЛИ СТЕ УЧИЛИ БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ ИЛИ ЖУРНАЛИСТИКА. ЯВНО НЕСТЕ БИЛИ НА ЛЕКЦИИТЕ ПО ФОЛКЛОР.

15

автомонтьор пиянджия

преди 5 години

До БанцигаИ ко'туй КОНЬОВ МЕРЦЕДЕС уа!?

14

Анонимен

преди 5 години

"да заменим бирата с червено вино" Няма да ви казвам как ме цепеше главата в събота сутринта, след като в петък пих бира и след това вино. Не правете тази грешка.

fallback