Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Китайски хакери са атакували телефоните на кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп и потенциалния кандидат за вицепрезидентския пост Джей Ди Ванс. Атаката е насочена към американски цели на високо ниво, казаха двама източника, запознати с въпроса, пред CNN.

Според друг източник, отново китайските хакери са се насочили към хора, свързани с кампанията и на демократите Харис-Уолц. Висши служители от администрацията на Байдън също са били сред мишените.

В изявление говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чеунг нападна кампанията на Харис за предполагаемото насърчаване на Китай. Не е ясно до какви данни, ако има такива, са успели да достигнат хакерите. Телефонните комуникации на настоящи и бивши висши американски служители са желани от чуждестранни шпиони.

“Наясно сме, че са набелязани няколко американски доставчика на телекомуникации, за да се събере конфиденциална информация“, заяви Рич Йънг, говорител на една от телекомуникационните компании в САЩ пред АФП.

След като ФБР е установило “злонамерената дейност“, засегнатите телекомуникационни компании са били незабавно уведомени. Била им е предоставена и техническа помощ, за да предотвратят потенциални нови хакерски атаки.

Хакерските атаки срещу изборите в САЩ се увеличават, коментират американските медии, като подчертават, че всички служби работят заедно с индустрията, за да подобрят киберсигурността на телекомуникационната мрежа.

“Това е много сериозно нарушение, което комисията наблюдава ежедневно“, каза сенатор Марк Уорнър, демократът от Вирджиния, който председателства комисията по разузнаването.

Комисията по вътрешна сигурност на Камарата на представителите също разследва хакерството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 часа

Еее, нали всичко дигитално, това е чине модел и вече явно са спецове. Нали светът иска техния модел. Кюаркод за хора е пак от тях.:))

9

Анонимен

преди 3 часа

До 8 се тая ва бате

8

Атакували

преди 3 часа

Телефони на кандидатА ! Не научихте граматиката , еййй...!

fallback