Снимка: БГНЕС
fallback

Доналд Тръмп отново предизвика вълна от коментари със странно изказване.

"Някой друг иска ли да припадне?", попита той, след като двама от неговите поддръжници колабираха в жегата на събитие в Пенсилвания в понеделник.

Вместо да покаже съчувствие, той накара да пуснат песента "Ave Maria" от Франц Шуберт, която често се чува на погребения. След това реши да спре да отговаря на въпроси и реши, че ще послуша още музика, като дори и  потанцува.

"Време е да го прегледам професионално", каза на свой ред американският психиатър Банди Икс Лий пред BILD за последната поява на Тръмп. Професорът, който преподава в университета Йейл, вече постави под въпрос психическото състояние на Тръмп през 2017 г. в книгата "Опасният случай на Доналд Тръмп" с повече от 20 водещи американски психолози и психиатри.

"Той скоро може да се превърне в случай, подходящ за научно изследване", допълни експертът.

Две седмици преди президентските избори в САЩ тя предупреждава: "Симптомите му са се влошили значително."

Като яростен опонент на Тръмп, Лий е убедена, че той вече е бил когнитивно негоден за позицията по време на президентството си. Той е патологичен нарцисист, който взема решения въз основа на импулс, на мнение е тя.

Твърди се, че бившият началник на щаба на Тръмп, генерал Джон Кели, е използвал книгата на Лий като ръководство, за да разбере по-добре бившия си главнокомандващ.

За психиатъра едно нещо е ясно: Кели и председателят на Съвета на началник-щабовете Марк Мили са попречили на Тръмп да нареди ядрени войни със Северна Корея (защото Ким Чен Ун го нарече "психично разстроен старец" през 2017 г.) и Китай (за да остане на власт след загуба на изборите).

На въпрос дали Тръмп може да атакува Иран с ядрено оръжие при ново президентство, тя отговаря: "С Тръмп трябва да очаквате всичко".

В случай на поражение тя се опасява, че Тръмп ще прибегне към насилие. Тя беше предвидила ескалация като щурма на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., година по-рано в книгата "Духът на Тръмп, душата на Америка".

Но какво е нейното мрачно пророчество за периода след изборите?

"Трябва да се подготвим за насилие заради крехката му психика - дори и да спечели изборите. Той ще продължи да търси власт, за да отрича състоянието си."

Психиатърът коментира и описанието на бившата първа дама Мелания Тръмп, че съпругът й е любящ семеен мъж и че го е грижа за малкия човек. Лий каза пред BILD: "Той не е способен да изпитва състрадание към никого - особено не към малкия човек."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

>
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
fallback