Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Камала Харис „ще си проправи път“, ако бъде избрана, след като кандидатката на демократите се опитва да убеди избирателите, че ще внесе промяна в Белия дом.

Миналата седмица вицепрезидентът Харис бе подложена на обстрел от републиканския си съперник Доналд Тръмп, след като заяви, че "нито едно нещо не ѝ идва наум", когато я попитаха какво би направила по различен начин от Байдън.

"Всеки президент трябва сам да си проправи път. Това е, което направих аз. Бях лоялен към Барак Обама, но си проправих собствен път като президент", заяви Байдън на вечеря на Демократическата партия във Филаделфия.

"Точно това ще направи и Камала. Досега е била лоялна, но ще си проправи собствен път".

Байдън добави: „Гледната точка на Камала към нашите проблеми ще бъде свежа и нова. Гледната точка на Доналд Тръмп е стара и неуспешна и, честно казано, напълно нечестна“.

Байдън беше вицепрезидент, докато Обама беше в Белия дом от 2009 до 2017 г.

Коментарите на Байдън в критично важния за колебливите щат Пенсилвания бяха ясен опит да подкрепи Харис, която замени 81-годишния президент като лидер на партията през юли.

Харис е изправена пред балансиращия акт да се представи едновременно като „кандидат на промяната“, но без да се отрече от политиките на администрацията, от която е част в продължение на четири години.

Проучване на "Ню Йорк Таймс" и "Сиена" отпреди една седмица показа, че избирателите са малко по-склонни да виждат в нея, а не в Тръмп, откъсване от статуквото.

Тръмп и неговите републикански съюзници се нахвърлиха върху коментарите на Харис, направени в интервю за дневно телевизионно предаване миналата седмица.

"Няма нещо, което да ми идва наум... и аз съм участвала в повечето решения, които са имали въздействие", каза Харис, когато я попитаха как би направила нещата по различен начин от Байдън.

Междувременно отиващият си президент се впусна в мащабна атака срещу Тръмп в речта си пред местните демократи във Филаделфия.

Байдън атакува Тръмп, че "демонизира" мигрантите.

"Тръмп криеше целия си расизъм, а сега всичко е на показ. Той има същите идеи за расата като през 30-те години на миналия век. Идеите на Тръмп по отношение на икономиката са от 20-те години на миналия век. Идеите на Тръмп за жените са от 50-те години на миналия век", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 час

Е, и? То повечето американци са такива. И вече може да се каже с право

10

А-

преди 3 часа

Хахаха.

9

Анонимен

преди 3 часа

Е па тоя дедо е супер модерен.

fallback