Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Trump Organisation, собственост на кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп, е сключила сделка с виетнамски предприемач на стойност около два милиона долара за изграждането на луксозен курорт с голф игрище във Виетнам.

Меморандум за разбирателство между двете компании беше подписан в края на септември по време на посещението на виетнамския президент То Лам в Съединените щати, се казва в изявление на виетнамската компания.

Според Asia One по проект ще бъдат разработени две голф игрища с хотели към тях в модерен комплекс, който ще бъде в близост до столицата Ханой.

Анализ на Рeuters през август установи, че бизнесът с голф игрища и курорти е най-големият двигател на паричния поток за Trump Organisation, семейния бизнес на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, в който се намират стотиците компании, които той в крайна сметка притежава.

В средата на септември представители на организацията на Тръмп посетиха провинцията и се срещнаха с представители във Виетнам, за да обсъдят инвестиционните възможности, според администрацията на провинцията.

“Ние сме развълнувани да навлезем на този динамичен пазар. Виетнам има потенциал в луксозната хотелска и развлекателна индустрия“, каза в изявлението Ерик Тръмп, изпълнителен вицепрезидент на The Trump Organisation. Ерик е вторият син на бившия президент.

В изявлението не е посочена времева рамка за изграждането на проекта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ти да видиш..

преди 1 седмица

Виетнамците и до голф игрище ли стигнаха ? Да се чуди човек.

3

Анонимен

преди 1 седмица

А Байдън ще разработи нов памперс с копчета

2

Джон

преди 1 седмица

Много смешна инвестиция - само 2 милиона . Толкова ми струва само поддръжката на яхтата за сезона.

fallback