Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

250 милиона долара ще дари Мелинда Френч Гейтс в подкрепа на женското здраве по света, съобщава Associated Press.

Тази инициатива отваря нова глава в самостоятелната ѝ благотворителна дейност, упражнявана откакто през януари тази година тя се отдели от фондацията "Бил и Мелинда Гейтс", на която беше съпредседател, заедно с бившия си съпруг Бил Гейтс.

Хейвън Лей, главен стратегически директор в организацията Pivotal Ventures на Френч Гейтс, каза, че конкурсът за безвъзмездни средства е “повдигане на завесата“ към вероятно нов фокус върху финансирането на здравето на жените в световен мащаб.

Помагайки на женското здраве, Френч се стреми да разшири дефиницията за силата на жените.

Дарителската кампания на бившата съпруга на филантропа Гейтс ще предостави на най-малко 100 организации с нестопанска цел по света между 1 милион и 5 милиона долара неограничено финансиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ццц

преди 1 час

Жена на най-известния ев.геник дава пари за здраве?! Не мой ме бъзика! По-скоро за айфони на гладните и жадни бушменчета да им напомнят че трябва да си взимат техните лекарства и боцки.

3

Анонимен

преди 2 часа

Тези пари не са за жени в нужда, вероятно са за нпо-та, да пропагандират загриженост за ваксини, или др., полезни за здравето на жените, дарени със загриженост от г-жа Гейтс .:))

2

LandLord

преди 3 часа

Тази леля и да дарява до края на живота си пак не може да се откупи. Същото важи за всички , които не спазват природните закони.

fallback