Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ, е дала съвет на украинския президент Володимир Зеленски още през февруари 2022 година по време на Мюнхенската конференция по сигурността. Харис е казала на Зеленски да се подсигури като подготви свой наследник за поста президент на Украйна, ако бъде заловен или убит.

Информацията е според новата книга "Войната” на журналиста Боб Удуърд, заместник-редактор на The Washington Post, съобщава “Фокус”. По този начин ще се запази стабилността на страната.

Удуърд също така твърди, че Харис се опитва да подтикне френския президент Еманюел Макрон към действия през есента на 2021 г. в подготовка за това, което според американското разузнаване ще бъде значителен военен акт от страна на Русия срещу Украйна.

Удуърд сравнява провала на американското разузнаване в Афганистан със "забележителното прозрение", което американското разузнаване е имало за плановете на Русия преди пълномащабното ѝ нахлуване в Украйна през 2022 г. Според автора "най-деликатната" дипломация на Байдън е била да се опита да предотврати ядрен удар от страна на Русия.

"През есента на 2022 г. тази възможност изглеждаше реална, тъй като американските разузнавателни агенции съобщиха, че Путин сериозно обмисля използването на тактически ядрени оръжия - в един момент вероятността за това се оценяваше на 50 процента. Особено трескави опити да се върне Москва от ръба на пропастта имаше през октомври същата година, когато Русия изглеждаше, че полага основите на ескалация, като обвини Украйна, че се готви да взриви мръсна бомба", се посочва в книгата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 42 минути

право куме та в очи

14

Анализатор

преди 1 час

Приказки за Чебурашки.Путин обмислял ядрен удар.Смях в залата.Ще взриви ядрено оръжие до границата с Русия.И после къде ще се скрие???Вижте Путин е копмлексиран лилипут,но не е откачалка като феновете си или така наречените Чебурашки.

13

Анонимен

преди 3 часа

Нов шут ли да подготвя, да го учи да ходи на токчета ли?, или как от слабоумие можеш да съсипеш една страна и да загинат много хора.

fallback