Снимка: БГНЕС
fallback

Регистрираните гласоподаватели, които са гледали дебата във вторник, са силно разделени относно това кой кандидат разбира по-добре проблемите, пред които са изправени хора като тях, според проучване на CNN сред зрители на дебата, проведено от SSRS.

44% казват, че Харис ги разбира, а 40% избират Тръмп.

Oще по темата
Това бележи промяна в полза на Харис спрямо обстановката преди дебата, когато 43% казваха, че Тръмп е разбрал по-добре техните проблеми, докато 39% се изказаха в полза на Харис.

Но гласоподавателите, които се включиха, дават на Тръмп предимство от 20 пункта пред Харис след дебата за управлението на икономиката, 55% към 35% – марж, който е малко по-голям, отколкото преди да излязат на сцената във Филаделфия.

Резултатите от анкетата отразяват мненията за дебата само сред гласоподавателите, които са се включили и не са представителни за възгледите на цялата гласоподавателна публика. Наблюдателите на дебата в анкетата са с 6 пункта по-вероятни да бъдат републиканци, отколкото демократи, което съставя аудитория, която е с около 4 процентни пункта по-склонна към Републиканската партия от всички регистрирани гласоподаватели в национален мащаб.

82% мнозинство от регистрираните избиратели, които са гледали дебата във вторник, казват, че това не е повлияло на избора им за президент. Други 14% казват, че това ги е накарало да преосмислят, но не са променили мнението си, като 4% казват, че са променили мнението си за кого да гласуват. Зрителите на дебата, които подкрепиха Тръмп преди вторник вечерта, бяха малко по-склонни от онези, които подкрепиха Харис, да кажат, че дебатът ги е накарал да преосмислят.

Методология: Анкетата на CNN е проведена чрез текстово съобщение с 605 регистрирани гласоподаватели в САЩ, които са казали, че са гледали дебата във вторник, и резултатите от анкетата са представителни за възгледите само на наблюдателите на дебата. Респондентите са наети да участват преди дебата и са избрани чрез проучване на членовете на Панела за мнение на SSRS, национално представителен панел, нает с помощта на техники за извадка, базирани на вероятности. Резултатите за пълната извадка от наблюдатели на дебата имат граница на извадкова грешка от плюс или минус 5,3 процентни пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 6 дни

До Със слушалка Да. Изкараха модела- NOVA H1 Audio Earrings.

47

Анонимен

преди 6 дни

CNN и New York Times снощи(тяхното вчера) вадят странни статистики. По половете Харис е спечелила дебата, но 60% от колебаещите са казали, че твърдо отиват към Тръмп, 30% към Камала, 10% не са могли да решат. Даже самите ABC, които излъчваха дебата и мод ера торите им бяха така зад Камала, в новините критикуват представянето на Камала. А в мрежата хит са клиповете как имигранти носят обезглавени гъски, пекат на шиш котки насред Ню Йорк, жената, дето яде котка.И реклами на обици безжични слушалки

46

CNN

преди 6 дни

Мале мале, развалените мозъци, пак увиват , не могат да се примирят, че демосралите ще загубят, голям вой голямо нещо, умирам от кеф че идва краят на развалените полови тикви

fallback