Снимка: БГНЕС

Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис за президент само миг след края на президентския дебат срещу Доналд Тръмп.

В публикация в Instagram във вторник вечерта поп звездата каза, че е направила своето "изследване".

"Ще дам гласа си за Камала Харис и Тим Уолц на президентските избори през 2024 г.", написа тя. "Гласувам за @kamalaharris, защото тя се бори за правата и причините, които вярвам, че се нуждаят от воин, който да ги защитава."

Суифт нарече Харис "спокоен, надарен лидер".

"Вярвам, че можем да постигнем много повече в тази страна, ако сме водени от спокойствие, а не от хаос", написа тя.

Суифт обяви новината заедно със снимка на нея с котка и я подписа "Childless Cat Lady", препратка към коментари, направени от кандидата за вицепрезидент на Доналд Тръмп Джей Ди Ванс. Сенаторът от Охайо се сблъска с негативна реакция от клип от 2021 г., в който той нарече няколко видни демократи – включително Харис – "купчина бездетни дами-котки, които са нещастни в живота си".

Суифт продължи да прави комплимент за избора на Харис за кандидат за вицепрезидент, губернатора на Минесота Тим Уолц, който според нея "отстоява правата на LGBTQ+, ин витро оплождането и правото на жената на собственото й тяло от десетилетия".

Певицата каза, че е била отчасти мотивирана да сподели решението си за гласуване с обществеността, след като изображение, направено с изкуствен интелект, на което тя фалшиво подкрепя Тръмп, беше публикувано на уебсайта му.

"Това наистина предизвика страховете ми относно ИИ и опасностите от разпространение на дезинформация", написа звездата. "И ме доведе до заключението, че трябва да бъда много прозрачен относно действителните си планове за тези избори като избирател."

Суифт е една от няколкото знаменитости, които подкрепят Харис, включително певците Джон Леджънд и Оливия Родриго, актьорът Джордж Клуни и режисьорът Спайк Лий.

Бившият кечист Хълк Хоган, телевизионната звезда Амбър Роуз и милиардерът Илон Мъск подкрепиха Тръмп.

Подкрепата на Харис от Суифт дойде след ожесточен 90-минутен президентски дебат, по време на който двамата кандидати спориха по въпроси като правата на аборт, икономиката и имиграцията.

Това не е първият път, когато поп звездата подкрепя кандидата на демократите в надпревара срещу Тръмп. Суифт обяви подкрепата си за президента Джо Байдън и Харис за негов вицепрезидент месец преди изборите през 2020 г.

Суифт беше и вокален критик на Тръмп по време на неговото президентство около националните протести срещу полицейското убийство на Джордж Флойд.

"След като разпалихте огъня на бялото превъзходство и расизма през цялото ви президентство, имате наглостта да се преструвате на морално превъзходство, преди да заплашите с насилие?", написа тя в Twitter/X.

Певицата има 283 милиона последователи в Instagram. Нейното одобрение получи повече от два милиона харесвания в Instagram само половин час след като го публикува.

В публикацията си Суифт призова гласувалите за първи път да се регистрират и каза, че ще публикува връзка с повече информация за гласуването на страницата си.

"Направих проучването си и направих своя избор", каза тя. "Вашето изследване е изцяло ваше и изборът е ваш."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase