Снимка БГНЕС, архив

Тим Уолц официално прие номинацията си за кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия. Това се случи на третия ден от конгреса на демократите в Чикаго. След Барак Обама, още един американски президент изрази подкрепата си за Камала Харис на конференцията. В речта си пред делегатите, Бил Клинтън почете делото на Джо Байдън и призова хората да гласуват за Харис.

По-рано, това направи и съпругата му - Хилъри, която беше опонент на Доналд Тръмп на изборите през 2016-та. Силно впечатление направи появата на Стиви Уондър и Опра Уинфри, както и музикалното изпълнение на Джон Леджънд на сцената на партийния конгрес, съобщава Нова тв.

„През 2024 г. изборът е доста ясен, струва ми се. Камала Харис за хората. И другият човек, който доказа, че важното за него е „аз, себе си, мен”. Знам кого харесвам повече за нашата страна. Когато беше млада, Харис работеше във верига за бързо хранене, поздравяваше всеки човек с 24-каратова усмивка и казваше „Как мога да ви помогна?“ Сега тя е на върха на властта и все още пита „Как мога да ти помогна?“ Ще бъда толкова щастлив, когато тя наистина влезе в Белия дом като президент”, коментира Бил Клинтън, президент (20 януари 1993 г. – 20 януари 2001 г.).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase