Снимка БГНЕС

Бившият президент Барак Обама заяви пред събралите се в Чикаго демократи, че Съединените щати са „готови“ Камала Харис да стане президент.

„И Камала Харис е готова за тази работа. Това е човек, който е прекарал живота си, борейки се за хората, които имат нужда от глас“, каза Обама под бурните възгласи на Националния конгрес на Демократическата партия. Делегатите на Демократическата партия официално подкрепиха Камала Харис за кандидат за президент на САЩ на церемониално гласуване. На националния конгрес в Чикаго 4566 делегати гласуваха за нея.

Според Си Ен Ен церемониалното гласуване е започнало в щата Делауеър. Последва гласуване в Калифорния и Минесота - родните щати на Камала Харис и избрания от нея кандидат за вицепрезидент Тим Уолц. Обявяването на резултатите от публичното гласуване се състоя в спортната зала United Centre.

Харис не присъства на конгреса в Чикаго. Тя се включи в церемонията чрез видеовръзка от Милуоки, Уисконсин, където провежда третия си предизборен митинг. „За нас е чест да бъдем вашите номинирани. Нашата кампания се води от хората и заедно ще намерим нов път напред“, каза тя.

Демократическата партия официално номинира Камала Харис за свой кандидат за президентските избори на 7 август. Г-жа Харис не участва във вътрешнопартийните избори. Нейната кандидатура беше предложена от президента на САЩ Джо Байдън, след като той обяви оттеглянето си от надпреварата. Изборите в САЩ ще се проведат на 5 ноември 2024 г., пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase