Снимка: БГНЕС/ EPA

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди младши се е опитал да се срещне с вицепрезидента Камала Харис, надявайки се да получи позиция в американската администрация, ако тя спечели изборите, съобщава The Washington Post, позовавайки се на представители на предизборния щаб на Кенеди младши.

Според изданието миналата седмица политикът се е опитал да организира среща с Харис, за да обсъди възможността да напусне надпреварата и да подкрепи нейната кандидатура. В замяна Кенеди-младши се надява да получи "възможността да служи в демократична администрация, може би като секретар".

Харис и нейните съветници не са отговорили с предложение за среща или са проявили интерес към предложението, споделят, запознати с разговорите.

"От началото на тази кампания казвахме, че хората трябва да разговарят помежду си", коментира Кенеди в интервю. "Това е единственият начин за обединение на страната".

Кенеди допълни още, че се надява Харис да преразгледа предложението за среща. "Мисля, че това е стратегическа грешка за тях. Това е моята гледна точка", добави Кенеди. "Мисля, че те трябва да търсят всяка възможност. Мисля, че ще бъде много оспорвано състезание".

Съветници от кампанията на Тръмп, пожелали анонимност, за да споделят частни разговори, заявиха, че все още поддържат връзка с Кенеди и неговия екип, и някои от съветниците очакват Кенеди да се откаже и да подкрепи Тръмп.

Кенеди допълни още, че не е имал никакъв контакт с Демократическата партия от началото на кампанията си.

Кенеди младши няма да бъде включен в бюлетината на изборите в щата Ню Йорк. Според New York Post Кенеди-младши е предоставил фалшив жилищен адрес.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември 2024 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase