Снимка: Pixabay

Политическата система на Русия се оказа по-стабилна, отколкото прогнозираха западните страни. Руската федерация успя да преодолее политически трудни моменти и екзистенциални кризи, пише списание Foreign Affairs.

“Кремъл преодоля много политически трудни моменти и дори екзистенциални кризи и излезе от тях сравнително невредим“, се казва в публикацията, цитира “Труд”.

Кризисните ситуации са показали не само твърдото управление на руския президент Владимир Путин , но и способността на политическата система на страната да се преориентира.

Събитията показват, че руският режим е много по-устойчив, отколкото Западът е прогнозирал. Доказателствата също убеждават в това, а Кремъл е имал достатъчно възможности да се поддаде на катастрофа, която сам си е причинил. През последните две години политическите спорове относно преследването на войната, въоръженият бунт на бившия лидер на паравоенна компания "Вагнер" Евгений Пригожин и, наскоро, деликатното пренареждане на елита, всички те представиха вътрешни предизвикателства пред политическия ред в Русия.

Но Кремъл се изправи срещу всеки от тях. Тези случаи демонстрираха не само твърдото управление на Путин, но и способността на режима да реагира и да се преориентира. Кремъл се справи с много политически чувствителни моменти – и дори екзистенциални кризи – и излезе сравнително невредим.

Правейки това, руският режим показа, че е напълно способен да поддържа собствения си авторитет и да гарантира съгласието както на елитите, така и на масите. Доказа, че може да прави това, което трябва, за да оцелее, пише още изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase