Снимка: ЕПА/БГНЕС

Социалната мрежа Х, която е собственост на Илон Мъст, затваря централата си “през следващите няколко седмици” в Сан Франциско, Калифорния, съобщава  The Guardian.

Съобщението едва ли е новина, тъй като Мъка още миналия месец каза на подчинените си какви са му намеренията.

Изпълнителният директор на компанията Линда Якарино каза, че служителите ще бъдат разделени между съществуващия офис в Сан Хосе и нов офис, който ще бъде построен в Пало Алто, допълва в-к “Труд”.

“Това е важно решение, което ще повлияе на много от вас, но в дългосрочен план е правилното нещо за нашата компания“, се казва в имейла до служителите.

Другата компания на Мъск SpaceX е базирана в Тексас и се очаква Х да се присъедини към нея. Като една от основните причини за напускането на Калифорния, Мъст цитира нов закон на щата, който забранява изискванията за уведомяване на транссексуални в училище като причина за напускането му.

“Това е последната капка. Заради този закон и многото други, които го предшестваха, атакувайки както семейства, така и компании, SpaceX сега ще премести централата си от Хоторн, Калифорния, в Starbase, Тексас“, пише Мъск.

Друга любопитна подробност е, че Тексас е щат на републиканците, подкрепящи Доналд Тръмп за евентуален втори мандат за президент, а Мъст никога не е отричал подкрепата си към него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase