Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на демократите Казала Харис се среща с трима потенциални кандидати за неин вицепрезидент. Това са губернаторът на Минесота Тим Уолц, сенаторът от Аризона Марк Кели и губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

Очаква се срещите между Харис и кандидатите да се проведат в резиденцията ѝ във Вашингтон. След нея тя трябва да вземе окончателното си решение за вицепрезидентската номинация, съобщава Ройтерс. Крайното решение на Харис трябва да стане ясно в понеделник (5 август), а на следващия ден във Филаделфия ще се състои и първата ѝ публична изява с новия партньор за вота през есента.

Освен това предизборният ѝ щаб планира да представи двамата в социалните мрежи, посочва БТА. Камала Харис, която се очаква да бъде издигната официално за кандидат-президент на Демократическата партия, се срещна с екипа си за проверка на кандидатите още в събота.

Финансите и миналото на потенциални кандидати е проучено от бившия главен прокурор Ерик Холдър, който сега има адвокатска кантора Covington&Burling. Именно след презентацията на Холдър са определени трите най-добри кандидатури, твърдят източници, запознати с процеса.

По-рано вицепрезидентът се е срещнала с министъра на транспорта Пит Бутиджидж, както и онлайн с тримата кандидати, обясниха източници. Губернаторът на Кентъки Анди Бешир и губернаторът на Илинойс Дж. Б. Прицкер са другите кандидати, които се борят за номинацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase