Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатите за президент Доналд Тръмп и Камала Харис отново са в спор, този път по въпроса коя телевизия да бъде домакин на предизборния им дебат, предаде ДПА.

Тръмп съобщи в петък в социалната си мрежа Truth Social, че лично е договорил провеждането на предизборен дебат, който да се излъчи на четвърти септември по близката до републиканците телевизия Fox news. Харис от своя страна обвини Тръмп, че се опитва да се измъкне от вече договорения дебат, насрочен за 10 септември в традиционната телевизионна мрежа ABC.

По план, на 10 септември трябваше да се състои и вторият дебат между Байдън и Тръмп, но след оттеглянето на настоящия президент от надпреварата всичко остава във висящо положение.

Тази седмица Демократическата партия съобщи, че Харис е получила гласовете на достатъчно партийни делегати, за да бъде официално номинирана за участие в президентските избори на 5 ноември. Новата кандидатка мобилизира избирателите на демократите и резултатите от анкетите сочат, че  между нея и Тръмп се оформя оспорвана надпревара.
 
Тръмп изрази недоволство от решението на Байдън да отстъпи мястото си на Харис. Той каза, че замяната е равносилна на “преврат“ и че демократите трябва да върнат парите, които е похарчила за кампанията си срещу Байдън. В публикацията си в социалната мрежа Тръмп обясни, че се отказва от участие в дебата на ABC, защото “Байдън вече няма да участва" и защото води “съдебна битка“ с един от водещите в телевизията.

Тръмп посочи, че предложеният дебат в телевизия Fox news може да се състои в щата Пенсилвания в зала, пълна с публика.

Харис написа в социалната мрежа X: “Ще бъда там на 10 септември, както бе договорено. Надявам се да го видя“. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase