Снимка: БГНЕС

Сега демократите трябва да изберат нов кандидат. Знаем, че са планирали поименно гласуване за официално номиниране на Байдън за известно време след 1 август. Това вече може да бъде отменено.

Техният конгрес е в Чикаго от понеделник, 19 август, до четвъртък, 22 август. Байдън помете първичните избори, което означава, че делегатите, представляващи всеки щат на конгреса, бяха обещани да гласуват за него.

Те ще бъдат пуснати да гласуват за друг кандидат.

Не знаем много за процеса оттам - по-специално как делегатите ще изберат следващия номиниран. Президентът каза, че вярва, че вицепрезидентът Камала Харис е подходяща за поста.

Има още три възможности, освен Камала Харис, за наследник на номинацията.

Това са:

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм, който е фаворит на демократите, а близки до него твърдят, че самият той има амбиции да се кандидатира за президент.

Губернаторът на Илинойс Дж. Б. Прицкер - наследник на богатството на Hyatt, което се оценява на 3,6 милиарда долара.

Губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър, която беше потенциален вариант за вицепрезидент на Байдън през 2020 година.

Вицепрезидентът Камала Харис ще се скрие публично, докато президентът Джо Байдън не говори пред нацията след съобщението си, че няма да се кандидатира за преизбиране, според два източника, близки до Харис.

Харис няма да се държи като кандидат за президент, докато Байдън не говори, казаха източниците, но нейните съюзници призовават делегати преди Националната конвенция на Демократическата партия.

Съюзниците на Харис са уверени и казват, че надеждата е DNC да има бърз процес за избиране на кандидат преди конгреса.

Един от източниците прогнозира, че няма да се появят други сериозни кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase