Снимка: БГНЕС

"Президентът на САЩ Джо Байдън абсолютно остава в надпреварата за Белия дом", заяви председателят на кампанията му. Изказването идва въпреки нарастващия натиск от страна на съюзниците на Демократическата партия да се оттегли заради притеснения за възрастта и здравето му, предаде АФП.

"Президентът абсолютно е в тази надпревара. Джо Байдън е по-ангажиран от всякога да победи Доналд Тръмп", заяви Джен О'Мали Дилън.

Междувременно се появи информацията, че членове на семейството на президента на САЩ Джо Байдън са обсъждали как може да изглежда излизането му от кампанията. Това твърдят двама души, запознати с дискусиите, предаде Ен Би Си.

Общият тон на разговорите е бил, че всеки план за излизане - ако Байдън реши да предприеме тази стъпка, както някои от най-близките му съюзници все повече вярват, че ще направи - трябва да постави партията в най-добра позиция да победи бившия президент Доналд Тръмп. Същевременно той трябва да бъде достоен за повече от петте десетилетия, през които е служил на страната на изборна длъжност, казват тези хора.

Членовете на семейството на Байдън специално са обсъждали как той би искал да приключи с кандидатурата си за преизбиране по собствено време и с внимателно изчислен план. Съображенията за въздействието на кампанията върху здравето му, семейството му и стабилността на страната са сред водещите в дискусиите, казват запознатите с тези дискусии.

Перспективата Байдън да обмисли да се оттегли, още по-малко, че семейството му разработва евентуален план за напускане, е извънредно развитие, което идва, след като той многократно заяви, че няма да се откаже от позицията си на предполагаем кандидат на партията.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс отрече, че сред семейството се водят подобни дискусии за напускане.

"Това не се случва, точка", каза той. "Лицата, които изказват тези твърдения, не говорят от името на семейството му или на екипа му - и ще бъде доказано, че грешат. Запазете вярата си."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase