Снимка: Кадър Youtube

Преди 10 дни 34-годишният Лукас Макклиш решава да тръгне на тричасов поход към родния си град Боулдър Крейг, когато се е изгубил. Семейство му започва да се притеснява след като мъжът не се появява за семейната вечеря по случай Деня на бащата, която в Щатите се отбелязва на 16-ти юни.

Семейството на Макклиш веднага съобщава за изчезването му. Четири дни по-късно той е бил намерен.

Пред новините на ABC 7 Лукас разказва как се е изгубил в планината Санта Круз в Калифорния. Разказва, че единственото, което е имал със себе си са били чифт панталони, чифт туристически обувки и шапка, както и фенерче и сгъваеми ножици. Една от главните причини той да е оцелял цели 10 дни сам  в планината е пиенето на много вода.

"Просто се уверих, че пия по един галон вода всеки ден, но след това, наближавайки края, тялото ми се нуждаеше от храна и някакъв вид енергия", казва Макклиш пред KGO.

Службата на шерифа на окръг Санта Круз, Калифорния съобщи в социалната мрежа в петък, че няколко човека са подали сигнал, тъй като са чули викове за помощ в района на Форман Крийк, край магистралата Биг Бейсън около 15:00 ч. на 20 юни.



"Имаше многобройни съобщения за свидетели, които са чули някой да вика за помощ, но местоположението на този човек беше трудно да се установи", заявиха от Калифорнийски департамент по горско стопанство и противопожарна защита (Cal Fire).

Екипите веднага са се отзовали на сигналите и са започнали да търсят изгубения, пише още Dariknews.bg. По-късно станало ясно, че това е Лукас Макклиш, който бил в неизвестност от 11 юни.


Използвани са няколко дрона, за да помогнат за определяне на точното местоположение на Макклиш. Парковите рейнджъри са били първи на мястото, а пожарните екипи са помогнали за извеждането му на безопасно място.

От службата на шерифа заявиха, че Макклиш няма сериозни наранявания и се е завърнал при семейството си. След успешната мисия, Макклиш сподели, че е “изморен и поочукан”. Също така благодари на всички, участвали в спасителната мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase