Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американският щат Луизиана разпореди десетте божи заповеди да бъдат изложени във всички класни стаи на щатските учебни заведения.

Местен нормативен акт постановява, че десетте божи заповеди трябва да са върху постери, които да са достатъчно големи – 35,5 на 20 сантиметра, за да бъда лесни за четене. Те ще бъдат поставени от детските градини до университетите.   

Законът беше изготвен от представители на Републиканската партия, която разполага с мнозинство от две трети от местата в двете камари на луизианския законодателен орган. Постерите ще бъдат финансирани чрез дарения и щатски средства няма да се използват за тях.

Според неправителствени организации новият закон нарушава правилото за разделяне на църквата от държавата и е крещящо потъпкване на конституцията.

Луизиана е първият и единствен американски щат с подобен закон.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Първан

преди 1 седмица

В нашите класни стаи висеше портрета на Т.Живков.Така пораснахме.С него.Но,там,в делтата на Мисисипи е друг свят.Други хора,които и да искаме,не можем да разберем.Там живеят свободни хора.

21

malgiorno a tutti

преди 1 седмица

Значително по-разумни и логични са предписанията на Николо (Макиавели) към Лоренцо (де Медичи), личен мой наръчник как да се процедира :). Лицемерена и изветряла етика плюс морал от нафталина никому не са нужни, а още по-малко централен имагинерен обект-съдник :).

20

До Х

преди 1 седмица

Това не е толкова религия, колкото морал. Използва се името господне като авторитет. Няма опасност да ти стане религиозно детето от тия 10 заповеди.

fallback