Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентският кортеж на Джо Байдън предизвика транспортен хаос по пътищата във Франция тази сутрин, превръщайки пътуването на парижани до работа в истински кошмар. Без предварително предупреждение, властите затвориха 4 магистрали и половината околовръстен път около френската столица.

От полицията в Pариж обявиха пред Le Figaro, че затварянето е с цел "улесняване на преминаването на президентския конвой”, но от съображения за сигурност това не може да се обяви предварително. Полицията отбелязва още, че се „се прави всичко, за да се ограничи продължителността на смущенията“, пише още в-к “Труд”.

Затварянето на основни пътища в Париж изненада жителите и доведе до над 460 км задръствания към 9 сутринта. Затварянето на пътища е нарушило и транспорта, като много автобусни линии са закъснели поради изключително лошите условия на движение. Дори събирането на отпадъци в Париж е било прекъснато.

Социалната мрежа Х беше затрупана с оплаквания на напрегнати шофьори. Те дори изказват съжаление, че не могат да се върат назаd, защото затварянето не е било предварително обявено.

Магистралите бяха отворени отново малко преди 9 сутринта, но трафикът остана много затруднен. 13 километра се изминаваха за 1 час и 45 минути в сравнение с 35 минути в нормали дни.

Президентът Байдън пристигна във Франция за честванията на 80-годишнината от Десанта на съюзниците в Нормандия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase