Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият държавен глава на САЩ и настоящ кандидат-президент от Републиканската партия Доналд Тръмп за кратко спомена по време на митинг в Пенсилвания снощните ирански въздушни удари по Израел и разкритикува опонента си на вота през ноември и настоящ американски президент Джо Байдън, съобщи Ройтерс.

„Те (Израел – бел. ред.) са атакувани в момента. Това е защото демонстрираме голяма слабост. Това нямаше да се случи, нямаше да се случи и тази невероятна слабост, която демонстрирахме, ако аз бях на власт“, заяви Тръмп.

Израел се подготвяше за ирански отговор на удара срещу консулството в Дамаск от миналата седмица, след който върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей каза, че Израел "трябва да бъде наказан и ще бъде" за операция, която той нарече еквивалентна на такава на иранска земя.

Основният съюзник на Иран в региона, ливанската шиитска групировка „Хизбула“, чиито въоръжени сили разменят удари с Израел от началото на войната в Газа, заяви рано тази сутрин, че е изстреляла ракети по израелска база./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase