Снимка: БГНЕС

От силно заледяване в Северна Дакота до обилен снеговалеж в Колорадо, предизвикал закъснения и отмяна на стотици полети - зимна буря връхлетя голяма площ от централната част на САЩ вчера, в деня след Коледа, предаде Асошиейтед прес.

"Тежките зимни условия в равнините би трябвало бавно да се облекчават днес, но това ще става много бавно. Дори когато снегът спре, силните ветрове ще поддържат видимост, близка до нулата", каза синоптик от американския метеорологичен център.

На международното летище в Денвър до вчера следобед имаше над 530 закъснения на полети и 23 отменени полета, показва сайтът за проследяване "ФлайтАуеър". Снежната буря затвори междущатската магистрала 70 в нощта срещу вторник от Денвър чак до границата с Канзас, но преди обед тя отново бе отворена.

Според Националната метеорологична служба за снежна буря се счита, когато ветровете надвишават 35 мили в час (56 километра в час) в продължение на три часа или повече, със значителни снегонавявания и видимост до по-малко от четвърт миля (0,4 километра).

Предупрежденията за снежна буря бяха в сила вчера за западните части на Южна Дакота, Небраска и Канзас, както и за източните части на Колорадо и Уайоминг. Предупрежденията за ледени бури останаха в сила в Южна Дакота, Северна Дакота и северозападната част на Минесота.

Навръх Коледа една жена загина, а трима бяха ранени в Канзас, когато водачът на пикап е загубил контрол върху снега и леда и се е сблъскал челно със спортен автомобил край град Ларнед. (БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase