Снимка: архив, БГНЕС

Американският разрушител „Карни“ е свалил няколко дрона в неделя, докато помагаше на търговски кораби в Червено море, които бяха обект на атаки от Йемен, съобщиха от Централното командване на САЩ, предаде БНР.

Още по темата
"В неделя имаше четири нападения срещу три отделни търговски кораба, опериращи в международни води в южната част на Червено море", се казва в изявление на Централното командване на САЩ.

От там заявиха, че нападенията "представляват пряка заплаха за международната търговия и морската сигурност". Съединените щати ще обмислят всички подходящи ответни мерки в пълна координация с международните си съюзници и партньори", подчертават от Централното командване на САЩ.

"Също така имаме всички основания да смятаме, че тези нападения, макар и предприети от хусите в Йемен, са изцяло подкрепени от Иран, се допълва още в съобщението.

През последните седмици подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси изстреляха серия от дронове и ракети към Израел, а миналия месец превзеха и отвлякоха товарен кораб, на който се намират и двама български моряци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase