Снимка БГНЕС, архив
fallback

Двупартийната подкрепа от страна на САЩ е "невероятно окуражаваща" за Украйна и нейната армия, заяви украинският президент Володимир Зеленски след телефонния си разговор с американския президент Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън, който обсъди със Зеленски военната помощ за Киев във вчерашния разговор, ще изпрати искане до Конгреса на САЩ за допълнителни сто милиарда долара за помощи, в които влизат 60 милиарда долара за Украйна и 14 милиарда долара за Израел, казва за Ройтерс източник, запознат с плановете на американския президент.

Агенцията отбелязва, че САЩ са държавата, която оказва най-значителна помощ на Украйна от началото на руската инвазия през февруари миналата година. Половината от 60-те милиарда долара, които Байдън иска от Конгреса за Украйна, ще бъдат насочени за подмяна и осъвременяване на американските оръжейни запаси, информира източникът на Ройтерс.

Oще по темата

"Непоколебимата двупартийна подкрепа за Украйна в САЩ е невероятно окуражаваща за всички наши воини и за цялата ни нация", написа днес Зеленски в социалната платформа "Екс". "Американските инвестиции в отбраната на Украйна ще бъдат гаранция за дългосрочна сигурност за цяла Европа и за света", заяви украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 6 месеца

С двупартийката свърши!!! и новитите от кварите са все по неприятни за зельо!

48

Анонимен

преди 6 месеца

Нещо за контраофанзивата моля?!?

47

Анонимен

преди 6 месеца

До долното Стокообмен драги в старо желязо има България за украйна.

fallback