Снимка: БГНЕС

Полицията в Аризона преследва и арестува 10-годишен шофьор, само за да открие пияния му баща на пътническата седалка. Момчето управлявало пикап Ford, който се движил по магистрала 101. Други шофьори забелязали ,че автомобилът криволичи по пътя и се обадили в полицията, съобщават от Automedia.

Патрулният автомобил настигнал пикап Ford в западната страна на магистралата, но първоначално момчета отказало да спре колата. В крайна сметка червеният F-250 е отбил в аварийната лента, където полицаите установили, че зад волана е седяло малко момче. А до него се е намирал 49-годишният му баща, който е държал отворена бутилка с алкохол.

В крайна сметка мъжът е арестуван и са му повдигнати множество обвинения, включително подозрение за застрашаване на човешки живот, незаконно разрешаване на непълнолетно лице да шофира и наличие на отворен контейнер с алкохол в автомобила.

От Министерството на обществената безопасност на Аризона потвърдиха, че 10-годишното момче няма да бъде подведено под отговорност заради инцидента. Отбелязва се, че магистрала 101 е едно от натоварените трасета в района, като на мястото, на което е спрян малкия шофьор ограничението на скоростта е 65 мили (105 км/ч).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase