Снимка: БГНЕС

След като напусна Белия дом Мелания Тръмп рядко се появяваше пред камерите и избягваше да коментира кандидатурата на съпруга си за втори мандат като президент на САЩ, освен за да подкрепи кампанията му по време на интервю за Fox News през май.

Бившата първа дама е работила по редица печелещи пари и благотворителни проекти, включително получаване на плащане от $155 000 от подкрепящ Доналд Тръмп Super PAC за работата й като "дизайнерски консултант" за една от неговите вечери и продажба на незаменими токени (NFT) онлайн.

През ноември 2022 г. Тръмп обяви, че се бори за републиканската президентска номинация през 2024 г. Проучванията в момента му дават комфортна преднина пред най-близкия му конкурент, губернатора на Флорида Рон ДеСантис. Тъй като съпругът й е изправен пред множество криминални обвинения, действията на Мелания вероятно ще привлекат значително внимание в предстоящата президентска надпревара.

Мелания не се е появявала редом с Тръмп на политическо събитие от ноември 2022 г., когато той стартира президентската си кампания за 2024 г. от своя курорт Мар-а-Лаго във Флорида. Мелания не се е присъединила към съпруга си на нито един предизборен митинг, нито присъства, когато той беше обвинен в Ню Йорк и Флорида.

Бившият президент е изправен пред обвинения, свързани с предполагаемото плащане на значителна сума пари за мълчанието на порноактрисата Сторми Даниелс през 2016 г. и за работата му с класифицирани документи след напускането на Белия дом. Той пледира невинен по всички обвинения и отрича всякакви нарушения.

Говорейки пред Fox News през май, Мелания наистина подкрепи предизборната кампания на съпруга си като каза:

"Съпругът ми постигна огромен успех в първото си управление. Той може отново да ни поведе към величие и просперитет. Той има моята подкрепа и ние очакваме с нетърпение възстановяване на надеждата за бъдещето и водене на Америка с любов и сила."

По-рано същия месец тя беше домакин на вечеря в Мар-а-Лаго, за да отпразнува петата годишнина от нейната инициатива "Бъди най-добрата", която тя стартира като първа дама в подкрепа на американските деца и борба с опиоидната криза. Откакто напусна Белия дом, Мелания подкрепя програмата Be Best "Насърчаване на бъдещето", която предоставя университетски стипендии на редица деца, преминали през системата за приемна грижа.

На Мелания е било платено да говори на редица публични събития, като е получила две плащания от $250 000 за присъствието си в два отделни случая през декември 2022 г. Едно от тях беше домакин на Log Cabin Republicans, LGBTQ+ GOP група, докато другото беше от Fix Калифорния, която е основана от бивш служител на администрацията на Тръмп.

През декември 2021 г. тя получи 155 000 долара от про-Тръмп Super PAC Make America Great Again, Again, като плащанията били направени за "планиране на събития и консултации“ според подаването на Федералната избирателна комисия. "Ню Йорк Таймс" съобщи, че ролята на бившата първа дама включва "избор на сервизи, подреждане на декори и бране на флорални аранжировки" за вечеря.

В Instagram Мелания усилено популяризира продажбата на NFT, посветени на американската история, включително колекциите "1776" и "Човек на Луната". Последният е пуснат, за да съвпадне с 54-ата годишнина от кацането на Аполо 11 на Луната и предизвика известен спор онлайн, тъй като съдържаше изображение на НАСА, което според агенцията не трябва да се използва за NFT. Newsweek се обади на НАСА за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase