Снимка БГНЕС, архив
fallback

Службата на специалния прокурор, която разследва Доналд Тръмп за боравенето му със строго поверителни документи в дома му в Мар а Лаго в Уест Палм Бийч, вчера повдигна нови обвинения срещу бившия президент, като добави и трети обвиняем към делото, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Разширеният обвинителен акт включва още три обвинения срещу Тръмп. Едното е за умишлено задържане на информация за националната отбрана, а другите две са за възпрепятстване на правосъдието заради опит „да се изтрият видеозаписи от камери за наблюдение в клуб Мар а Лаго през лятото на 2022 г.“, съобщи службата на специалния прокурор Джак Смит.

Електронният протокол в Окръжния съд в Южния окръг на Флорида беше актуализиран и показа, че Карлос де Оливейра е добавен като обвиняем по делото.

В обвинителния акт се посочва, че от януари 2022 г. насам Де Оливейра е бил наеман в Мар а Лаго на различни длъжности. Той е обвинен във възпрепятстване, както и в даване на неверни показания пред ФБР.

Oще по темата

Де Оливейра е призован да се яви във Федералния съд в Маями на 31 юли.

През юни прокурор Смит обвини Тръмп в неправилно боравене със строго класифицирани документи съгласно Закона за шпионажа, тъй като бившият президент ги е държал в Мар а Лаго и отказвал да ги върне на федералните власти.

Тръмп и друг негов помощник – Уолт Наута, също бяха обвинени в заговор за възпрепятстване на правосъдието.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 10 месеца

Тези действия на 82-годишния президент на САЩ започват все повече да приличат на издевателство над евентуалния бъдещ конкурент за поста президент! Само че тази жажда за предварително брутално справяне се прехвърля към подходящия окръжен прокурор и той ревностно се захваща с тая задача. Няма нормални хора,които да го озаптят, няма висши административни чиновници,които да спрат тази мъст А се говори, че САЩ е най-демократичната държава на света. Моля?

21

Анонимен

преди 10 месеца

Бай Тръмп да избяга у Русия като Едуард Сноудън :)))

20

Дълбоката тайна

преди 10 месеца

Кувейтска аристократка заявила "Абсолютно всички западноевропейци и САЩ са УБИЙЦИ на деца" и като я чули САЩ и съюзници презглава на спринт избягали от ИРАК е официална версия на самите САЩ................Ислямска Хилядолетна митология твърди че Исус Христос е убиец на деца които ги убивал бутайки ги от висок покрив като на Саграда фамилия във Барселона.........Спасителят в ръжта на Селинджър сякаш е щом Християнин е застанал на ръба пропаст от Ислямофилия САЩ да го бутнат да падне в пропаста

fallback