Снимка: Pixabay/Peter-Lomas

Трима висши ветерани от военновъздушните сили и разузнаването ще свидетелстват под клетва за своите знания от първа ръка за НЛО в първото по рода си изслушване във Вашингтон.

Подполковник Райън Грейвс, бивш пилот на F-18 с повече от десетилетие служба във ВМС на САЩ, ще свидетелства, че неговата ескадрила редовно е откривала неидентифицирани летящи обекти, докато е била разположена край бреговете на Вирджиния през 2014 г.

Във встъпителното си изказване Грейвс ще каже, че повечето от обектите са били засечени на радара, но пилотите "от време на време" са ги виждали със собствените си очи. Подполковник Грейвс ще даде информация, че те са станали толкова чести, че „с течение на времето наблюденията на НЛО са станали публична тайна сред пилотите“.

При една близка среща два реактивни обекта са били принудени да се отклонят, за да избегнат удара в обект, който изглеждал като „тъмносив куб в ясна сфера“.

Заедно със свидетелските показания на Грейвс, Конгресът ще изслуша разкази от първа ръка от ветеран пилот на американския флот командир Дейвид Фраейвър, свидетел на НЛО през 2004 г.

Ветеранът от военновъздушните сили и разузнаването Дейвид Груш, който направи стряскащи твърдения за незаконна програма за НЛО, стартирана през юни тази година, също ще свидетелства под клетва.

Членът на комисията Тим Бърчет каза: „Бюрократите от Пентагона и Вашингтон са крили тази информация от десетилетия и ние най-накрая ще хвърлим малко светлина върху нея. Ние ще изслушаме надеждни свидетели, които могат да свидетелстват публично, защото американският народ заслужава истината“.

Конгресменът каза в подкаста „Event Horizon“ този месец: „Имаме работа с правителствено прикриване от 1947 г., може би от 1897 г.“

„Извънземните могат да пътуват със светлинни години или скорости, които сме виждали да противоречат на физиката, каквато я познаваме“, каза Бърчет по време на подкаста. „Те могат да летят под вода и да не оставят топлинна следа.“

Според него, ако тези извънземни същества разполагат с технология, различна от всичко, което познаваме на Земята, тогава „те“ биха могли „да ни превърнат в пепел“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase