Снимка: БГНЕС

Лелята на най-младата жертва на борда на подводницата "Титан" сподели, че нейният племенник е бил ужасен преди пътуването и се е присъединил отчасти, за да впечатли баща си, който също е бил на борда.

Азмех Дауд, сестрата на пътника и пакистански милионер Шахзада Дауд, каза, че е говорила с племенника си Сюлеман преди корабът да отплава.

"Сюлеман беше ужасен", твърди тя пред NBC News. "Но все пак отиде с баща си, за да се сближи с него през уикенда за Деня на бащата."

Азме казва пред NBC News, че Сюлеман "не е бил готов за пътуванет", но нейният брат Шахзада Дауд бил обсебен от "Титаник" от детството си.

В четвъртък, след като спасителните служби свързаха намерените отломки с изчезналия кораб, OceanGate обяви, че пътниците на борда на кораба са мъртви. Представители на бреговата охрана казаха, че подводницата изглежда е експлодирала в дълбините на океана.

Имплозия като тази би се случила бързо, само за милисекунди, според Journal of Physics: Conference Series. Вероятно всички пътници са загинали моментално.

"Дори и да ми даваха един милион долара, нямаше да вляза в "Титан", заявява Азме Дауд пред NBC.

Сюлеман Дауд бил "голям фен на научнофантастичната литература и научаването на нови неща" и обичал да играе волейбол, според BBC. Той е учил в университета в Стратклайд и е бил първата си година в Strathclyde Business School, според BBC.

Баща му, Шахзада Дауд, беше заместник-председател на Engro Corporation, една от най-големите компании за торове в Пакистан, според BBC. Той ръководи фокусираната върху телекомуникациите и селското стопанство Dawood Hercules Corporation Limited, както и Dawood Foundation, организация, фокусирана върху достъпа до образование в Пакистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase