Снимка: БГНЕС
fallback

Tорнадо връхлетя град Перитън в североизточната част на Тексас рано вечерта в четвъртък. Трима души са загинали, а над 100 са ранени, съобщават местните медии, цитирани от "Вашингтон Поуст".

Ръководителят на пожарната в Перитън Пол Дъчър съобщи, че една от жертвите е починала след като караваната ѝ е била ударена директно от торнадото. 30 каравани са били унищожени към 19:00 часа източно време.

Около 100 души са били изпратени в болницата в Очилтри, съобщи Деби Бек, финансов директор на болницата. Някои от тях са прехвърлени, но няма смъртни случаи в болницата. Бек обясни, че не може да каже колко от пациентите са в тежко състояние.

Кадри от социалните медии показват сплескани каравани, превърнати в развалини и унищожени дървета на фона на спасителни екипи които продължават да търсят оцелели.

"Лошо е, много е лошо. Това е нон-стоп лудница. Не можеше да удари по-уязвимо място", каза кметът Кери Саймънс пред "Ройтерс".

Опустошението накара губернатора на Тексас Грег Абът да разположи държавни ресурси за реагиране при извънредни ситуации.

"Призовавам всички тексасци да се вслушат в указанията на държавните и местните служители и да вземат всички необходими предпазни мерки, за да защитят себе си и вашите близки", каза Абът в изявление.

Торнадото в Перитън беше само един от повече от 200 доклада за лошо време, регистрирани от Националната метеорологична служба към 22:30 ч. източно време, повечето от които от Оклахома и Тексас, но някои от Охайо и Флорида. Съобщава се за най-малко седем торнада, повечето от които докоснаха близо до границата между Оклахома и Тексас.

Повече от 46 хиляди души са останали без електричество заради лошото време.

Гръмотевични бури с разрушителни ветрове, силни градушки и торнадо започнаха в сряда сутринта и продължиха да заплашват части от дълбокия юг и югоизток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

USA

преди 11 месеца

Да днес по данни на руското командване са загинали 845 украинци плюс руските жертви сметката излиза квит сме .

15

Анонимен

преди 11 месеца

Там има сатанинска секта и са викали дявола.Морето там изхвърли много риба,после ги налазиха хиляди скакалци,а сега торнадо.Те не знаят,че като викат дявола той ще дойде да ги прибере.На път е.

14

ХА-ХА-ХА-ХААААААААА

преди 11 месеца

Ердо е Използвал ХААРП .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА

fallback