Снимка: БГНЕС
fallback

Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на 2,1 млрд. долара, предаде АФП.

Пакетът включва ракети за системите за противовъздушна отбрана „Patriot“, артилерийски снаряди, безпилотни самолети и боеприпаси за лазерно управляеми ракетни системи.

Новите оръжия илюстрират "продължаващия ангажимент както към критичните способности на Украйна в краткосрочен план, така и към трайния капацитет на украинските въоръжени сили да защитават територията си и да възпират руската агресия в дългосрочен план", се казва в изявление на Пентагона.

Стойността на военните доставки, които Съединените щати са предоставили на Украйна от началото на 2021 г., като по-голямата част от тях са от времето, когато Русия нахлу в страната на 24 февруари 2022 г., достигна 40,4 млрд. долара. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 10 месеца

Хей, дър...так, спри се. Ще ни докараш трета световна война.

63

Христо Христов

преди 10 месеца

След като евроатлантиците ни, които са 90% отказаха да дадат по 1000лв. за Украйна, правителството трябва да тегли 4-5 милиарда лева заем и да го даде на Киев и САЩ, за да измие този срам пред партньорите ни.

62

Христо Христов

преди 10 месеца

Статията показва, че Русия трябваше да започне специалната операция поне година по-рано. Но как да я почнат, като начело йа Русия са предатели, чиито деца са в САЩ?! Затова преврат и да идва някой, за когото САЩ и нато са единствено враг, който трябва да бъде унищожен възможно най-бързо.

fallback