Снимка: Pixabay
fallback

Повече от 450 католически духовници в американския щат Илинойс са извършили сексуални посегателства над близо 2000 деца от 1950 г. насам, сочат данните от мащабно разследване, предаде Асошиейтед прес.

Главният прокурор на Илинойс Куаме Раул заяви на пресконференция, че разследващите са установили, че между 1950 и 2019 г. 451 католически духовници са посегнали на 1997 деца, но призна, че в много случаи давността е изтекла и тези насилници никога няма да бъдат изправени пред правосъдието.

"Надявам се, че този доклад ще хвърли светлина както върху лицата, които са … малтретирали невинни деца, така и върху представителите на църковното ръководство, които са прикривали тези злоупотреби", каза Раул. "Извършителите може би никога няма да бъдат подведени под отговорност“ допълни прокурорът. Той подчерта, че целта на разследването е виновните все пак да бъдат посочени и да бъдат овъзмездени в някаква степен./БТА,  Николай Велев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

канибал

преди 10 месеца

линч, публичен линч за такива

29

канибал

преди 10 месеца

дайте пак нобелова награда за мир на обама.............

28

браво!

преди 11 месеца

ей това вече се нарича АМЕРИКАНСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ!...малко са ви свалените небостъргачи, всички ви трябва да затрият!

fallback