Снимка БГНЕС
fallback

Експлозията на прототипа на космическия кораб Starship в четвъртък е станала по команда на служители на SpaceX поради проблеми с няколко системи за задвижване, съобщиха от компанията.

"Няколко двигателя отказаха по време на тестовия полет, имаше загуба на височина и начало на въртене. Беше дадена команда за прекратяване на теста", гласи съобщението, публикувано на сайта на SpaceX.

Отбелязва се, че площадката за изстрелване в Бока Чико (щата Тексас) е била освободена предварително, околността ще бъде затворена до петък.

В четвъртък SpaceX извърши първото тестово изстрелване на ракета носител, носеща прототип на космически кораб Starship. Ракетата, достигнала височина от 38 км, започна да се върти неконтролируемо около две минути и половина след изстрелването, след още една минута и половина последва експлозия. Водещите директното изъчване на сайта на SpaceX отбелязаха по-рано, че тестовото изстрелване ще се счита за успешно, ако ракетата се издигне от стартовата площадка.

Очаква се следващото стартиране може да се състои след няколко месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Патрик

преди 1 година

Към средата на 80 те Русия тества ракета с 12 двигателя. Теста се оказа неуспешен. Експлозията беше определена като малък ядрен взрив. Имаше много загинали сред които и главният инженер. Всеки допълнителен двигател осигурява нестабилност на ракетата. Още като Мъск заговори за 32 двигателя беше ясно че нещата са руска рулетка .Ултра несигурна работа. Ясно се виждаха неработещите двигатели. И беше ясно какъв е изхода

96

ПодпирамПарапетите!

преди 1 година

Ние сме Опозиция като Първа Сила! Заено с на Кичо баща му! И с Асенчо - да организира ЛГБТ-тата! И ще почнете да раждате, Бъгъре! МЪже ще раждат! Ние от Харвард го решихме, като ни Казаха!

95

ПодпирамПарапетите!

преди 1 година

Путин е виновен!

fallback