Снимка: БГНЕС

Най-малко 20 души бяха простреляни и ранени късно в събота на парти за рожден ден в южния американски щат Алабама, съобщиха местни медии. Телевизионна станция WRBL рано в неделя съобщи за тежка полицейска дейност и ограничителна лента на местопрестъплението около сграда в Дадевил, където могат да се видят бели чаршафи върху части от пода.

Органите на реда не са потвърдили публично никакви наранявания или смъртни случаи, но местните медии и свидетели казаха, че няколко ранени хора, повечето от които юноши, са били транспортирани до местни болници.

WRBL съобщи, че по време на предварително разследване полицията и следователите от шерифската служба са подозирали, че кавга е довела до стрелбата на партито за рожден ден на младеж около 22:30 ч. в събота (0330 GMT неделя).

САЩ имат население с около 330 милиона души, но страната е заляга от 400 милиона единици лични стрелкови оръжия и смъртоносните масови стрелби са редовно явление.

Късно в събота властите потвърдиха, че двама души бяха убити и четирима са ранени при стрелба в Луисвил в щата Кентъки. Това е същият град, в който миналия понеделник въоръжен мъж уби в банка петима души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase