Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Двама тийнейджъри и едно бебе бяха убити, а още трима души бяха ранени при стрелба на магистрала в Чикаго, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

Стрелбата е открита около 22:30 ч. местно време на магистрала I-57 близо до 111-а улица в Саут Сайд, съобщи служителят от полицията в щата Илинойс Джош Робинсън.

Жертвите са 19-годишният Насир Хол, 13-годишният Уилям Смит и едногодишната Амара Хол, съобщиха от службата за съдебна медицина.

Автомобилът на жертвите е излязъл от магистралата след стрелбата. Двама души са открити мъртви на мястото на стрeлбата, а четирима са били откарани в болница, където единият от тях починал, каза Робинсън.

По думите на полицейския служител разследването е в "начална фаза".

Щатската полиция не съобщи дали има арестуван заподозрян за стрелбата.

Обществената сигурност в Чикаго е един от най-наболелите въпроси пред избирателите преди предстоящите кметски избори, посочва АП. Чернокожата кметица на града Лори Лайтфут е критикувана заради ръста на престъпността, след като броят на убийствата достигна рекордни нива от 25 години насам, достигайки 800 през 2021 г.
(БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Уважаваме народните обичаи на американския народ. Не трябва да се намесваме в традициите им, които ги поддържат като народ с уникална култура на стрелба за берекет и плодородие, за голям мамул на нива и за здраве. Уникалната културна традиция на "леене на куршум" поддържа идентичността на американския народ.

16

Анонимен

преди 1 година

Тези сами ще се изтрепат!

15

бай работник

преди 1 година

Щоото не им разрешават да си купят бира преди 21 години,и затова са си купили пистолети съвсем законно. Не са виновни момчетата!

fallback